Dit is de klassieker onder de icetea’s zoals we hem allemaal kennen uit de welbekende blikjes, heerlijk op drukkend zwoele zomerdagen. De classico kun je met builtjes of met losse thee maken. Het kan coldbrew, maar het beste resultaat bekom je met de shockbrew half-om-halfmethode.
Gebruik een standaard zwarte thee zoals een English Breakfast, of doe zoals ik en gebruik een Earl Grey voor een nog lekkerdere citrussmaak.
Wat heb je nodig:
- 12 g zwarte thee
- Sap van een halve citroen
- 2 schijven appelsien
- een scheutje ruwe rietsuikersiroop
- 500 g ijsblokken
Bereiding (shockbrew-half-om-halfmethode)
1) Breng een halve liter water op de juiste temperatuur ( 98°C in dit geval)
2) Doe de thee in je theepot en giet het water erover. Laat zolang trekken als de verpakking aangeeft (5 à 10min)
3) Doe de 500gr ijsblokjes in een andere theepot, doe er het citroensap bij, een scheutje siroop en de schijven appelsien.
4) Giet de warme (gezeefde) thee over de ijsblokjes. Roer en klaar!
Het is heel simpel maar respecteer de juiste hoeveelheden en trektijden!
Door het hete water en de koude ijsblokken kan je je ice tea ook meteen drinken en is hij op de perfecte temperatuur.